8 september 2013

Fyra premiärer för liten och stor

Har du problem att läsa detta nyhetsbrev? Klicka här.

2013-09-05

Hej!

Hela fyra filmpremiärer bjuder vi på till helgen! "Veerle Beatens är hypnotiserande!" - skriver
Variety om den kvinnliga huvudrollsinnehavaren i vår ena fredagpremiär, tHE Broken Circle Breakdown. Det håller föreståndaren på Röda Kvarn verkligen med om. Tårdrypande, ärlig och vacker på samma gång. En av de tre favoriterna från filmfestivalen det talades om i föregående nyhetbrev. Gillar man dessutom bluegrassmusik har man stor behållning av denna film. Andra premiären är en efterlängtad dokumentär om det legendariska Manchesterbandet The Stone Roses av Shane Meadows, regissören bakom This is England. I filmen Dom Andra följer Margreth Olin ett antal ungdomar som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Olins engagerade röst berör och filmen är ett starkt inlägg i flyktingdebatten.

Vår fjärde premiär tillägnas de småfrån ca 5-6 år och är en alldeles nygjord Alfons-film Hokus Pokus Alfons Åberg. Berättelsen handlar om verklighetens illusioner och magi men också lögner och fantasi.

Till alla våra opera- och balettfantaster! - Ni följer väl dokumentärserien om livet bakom kulisserna på Kungliga Operan i Stockholm som just nu går på SVT? Det är såklart ett tips även till de som inte är fantaster! Bra uppvärmning till Live på bio-säsongen som äntligen drar igång snart där vi bland annat har ett par föreställningar från just Kungliga Operan. Redan nu i slutet av september faktiskt, baletten Julia och Romeo, köp dina biljetter redan nu!

Slutligen vill vi tipsa om en fin intervju med Edda Magnusson (Monica Z) i tidningen Filter. Köp tidningen eller läs en kopia i vår foajé. Biopremiär nästa vecka!

P.S. Har du tagit bilder från ditt besök på våra livesändningar? Vi söker sådana bilder. Kontakta louise.leghammar@fhp.nu. D.S.

Vi ses på bion
//Louise, Andreas, Anna, Katarina och Martin


- FILMER PÅ RÖDA KVARN -

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN


DRAMA Elise äger en tatueringsstudio, Didier är en flamländsk cowboy som spelar banjo i ett band. Det är kärlek vid första ögonkastet. Lyckan är komplett när Maybelle föds, men den varar inte för alltid. Filmen vann Best European Film och Panorama Audience Award vid Berlin Film Festival samt Bästa Skådespelerska och Bästa manus vid Tribeca Film Festival.

"Kraftfull, tårdrypande och ärlig" - Screen Daily
"Veerle Beatens är hypnotiserande!" - Variety

Regi: Felix Van Groeningen
Skådespelare: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
Land: Belgien (2012)
Läs mer...


THE STONE ROSES: MADE OF STONE


DOKUMENTÄR Efterlängtad och hyllad dokumentär om det legendariska Manchesterbandet The Stone Roses och deras återförening sommaren 2012. En återförening som så många musikälskare hade hoppats på men aldrig trodde skulle kunna hända. Av Shane Meadows, regissören bakom This is England.

"Warm and energetic, Shane Meadows's love letter to the Stone Roses may be his best film so far" - The Guardian

Regi: Shane Meadows
Medverkande: Ian Brown, John Squire, Gary Mounfield, Alan Wren
Land: England (2013)
Läs mer...


DOM ANDRA


DOKUMENTÄR Margreth Olin följer ett antal ungdomar som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd och nu inväntar utvisning. Eftersom de enligt lagen kan avvisas först när de fyllt 18 år, lever de alla i ett slags limbo i väntan på ofrivillig exil. Olins engagerade röst berör och Dom andra är ett starkt inlägg i flyktingdebatten.

Regi: Margreth Olin
Land: Sverige (2012)
Läs mer...


BARNFILM: HOKUS POKUS ALFONS ÅBERG


BARNFILM När han inte leker sjörövare med sina kompisar så drömmer 7-åriga Alfons Åberg om en egen hund. En ekfull terrier - precis en sådan som den gamla trollkarlen har. Med hjälp av magi är han övertygad om att hans dröm kommer att uppfyllas.

Filmen är fritt baserad på boken "Hokus Pokus Alfons Åberg" av Gunilla Bergström och utvidgas till en större berättelse med delar och karaktärer från Alfons Åbergs universum.


"Kärleksfullt, Alfons Åberg" - Aftonbladet

"Uppdaterad Alfons har kvar sitt allvar" - SvD

Regi: Torill Kove
Ålder: Barntillåten
Läs mer...


FRANCES HA


KOMEDI Frances bor i New York, men hon har egentligen ingen egen bostad. Hon är lärling i ett danskompani, men är egentligen ingen dansare. Hon vill ha så mycket mer än hon har, men lever livet med oförklarlig glädje och lättja. Noah Baumbach (The Squid and the Whale, Den fantastiska räven) är tillbaka med en ny charmig komedi.

Regi: Noah Baumbach
Skådespelare: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver
Land: USA (2012)
Läs mer...


SIGHTSEERS


KOMEDI Chris och Tina är ett trettionågonting-par på sin första semester tillsammans. Men deras lugna husvagnssemester till sevärdheter som spårvagns- och pennmuseer penna förvandlas snabbt till en mördande trip. Filmen har hyllats av den engelska pressen och belönats med pris för Bästa manus på British Independent Film Awards.

Filmen är den del i vår Filmfrossa.

Regi: Ben Wheatley
Skådespelare: Steve Oram, Alice Lowe
Land: England (2013)
Läs mer...


- LIVE PÅ BIO -

DANS: JULIA OCH ROMEO


Baletten Julia och Romeo direktsänds från Kungliga Operan i Stockholm.
Romeo och Julia blir Julia och Romeo när världskoreografen Mats Ek sätter upp sin helaftonsbalett till Tjajkovskijs musik.

Hon och han. De älskar varandra. Varför säger alla andra att deras kärlek är fel? En romantisk historia i en brutal miljö. En kamp mellan folket och makten. En kamp mellan generationerna. Kärlek, hat och svartsjuka. Vem kan vinna?

"En danshändelse i världsklass" - DN

I rollerna:
Ana Laguna
Niklas Ek
Koreografi: Mats Ek
Musik: Pjotr Tjajkovskij

Visas: 28 september, kl 15.00
Läs mer...


- KOMMANDE I URVAL -

THE GRANDMASTER


ACTIONDRAMA Detta är den storslagna historien om Kung Fu-mästaren Ip Man, mannen som tränade Bruce Lee. Efter tio år är äntligen Wong Kar-Wais (In the Mood for Love) efterlängtade film om legenden Ip Man redo och den länkar på ett vackert sätt an till filmer som Crouching Tiger, Hidden Dragon och Hero i sin blandning av högklassig action och drama.

Regi: Wong Kar-Wai
Skådespelare: Ziyi Zhang, Tony Leung Chiu Wai, Chen Chang
Land: Hong Kong (2013)
Läs mer...


MONICA Z


DRAMA Monica Zetterlund - den ensamstående mamman med New York-drömmar och mardrömmar om att sluta som växeltelefonist hemma i Hagfors. Vi får följa nationalikonen på en resa genom livets och kändiskapets berg- och dalbana. En fantastisk artist som med unik närvaro levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset.

Regi: Per Fly
Skådespelare: Edda Magnason, Kjell Bergqvist, Sverrir Gudnason, Vera Vitali
Land: Sverige (2013)
Läs mer...

MITT LIV MED LIBERACE


DRAMA Långt före Elvis, Elton John, Madonna och Lady Gaga fanns Liberace: en virtuos pianist, skandalös underhållare och bombastisk scenkonstnär och TV-stjärna. Hans extravaganta stil och spektakulära scenframträdanden gjorde honom till en världsberömd artist med en trogen fanskara under hela hans 40-åriga karriär. Steven Soderbergh regisserar filmen med Michael Douglas och Matt Damon i huvudrollerna.


"Genuint underhållande" - Sydsvenskan

"Lysande Douglas i skön kitschfest" - Aftonbladet

Regi: Steven Soderbergh
Skådespelare: Michael Douglas, Matt Damon, Debbie Reynolds
Land: USA (2013)
Läs mer...


- RÖDA KVARN TIPSAR -

EBBAS FIK & RÖDA KVARN


Gå till Ebbas fik och tävla om biobiljetter till filmen The Broken Circle Breakdown med premiär den 6 sep. Tävlingen pågår mellan 2-7 september - Totalt lottas 7 fribiljetter till filmen ut.

Så här går det till
Läs mer...

GILLA RÖDA KVARN!

Gilla Röda Kvarn på Facebook och ta del av
de senaste nyheterna och tävlingarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com