9 augusti 2013

Två Sverigepremiärer och filmfrossaslut

Har du problem att läsa detta nyhetsbrev? Klicka här.



2013-08-09

Hej!

Biofredag! Ikväll bjuder vi två Sverigepremiärer. Ginger och Rosa är ett känsligt skildrat familjedrama med en stjärncast bestående av Elle Fanning, Christina Hendricks och Annette Bening. Läs gärna en intervju med regissören Sally Potter i Sydsvenskan, länk hittar du på vår hemsida. Traviata är en uppfriskande bakom kulisserna-studie av Natalie Dessay är ett måste för teater- och operaälskare.

Nu har Filmfrossan nästan nått sitt slut. Frossans sista film, Sightseers visas fredag-söndag. Det är en brittisk svart komedi om ett udda pars husvagnssemester. Det bjuds på chock, skratt och skräck i en salig blandning!

// Vänligen Louise, Andreas, Anna, Katarina och Martin

- FILMER PÅ RÖDA KVARN -

GINGER & ROSA


DRAMA Det är 60-talet och vi får följa de två bästa vännerna Ginger och Rosa som föddes när Hiroshima-bomben föll. De lever med rädslan om ett storkrig, inte bara i världen utan också i deras familj. Regissören Sally Potter är tillbaks i den form hon visade med filmer som Orlando och Tango Lesson.

Regi: Sally Potter
Skådespelare: Elle Fanning, Alessandro Nivola, Christina Hendricks
Land: England (2012)
Läs mer...


SIGHTSEERS


KOMEDI Chris och Tina är ett trettionågonting-par på sin första semester tillsammans. Men deras lugna husvagnssemester till sevärdheter som spårvagns- och pennmuseer penna förvandlas snabbt till en mördande trip. Filmen har hyllats av den engelska pressen och belönats med pris för Bästa manus på British Independent Film Awards.
Filmen är den del i vår Filmfrossa.
Regi: Ben Wheatley
Skådespelare: Steve Oram, Alice Lowe
Land: England (2013)
Läs mer...

TRAVIATA


DOKUMENTÄR Hur ger man liv åt en känsla på operascenen - genom sången, musiken eller skådespeleriet? Hur blir man inkarnationen av Verdis mästerverk La Traviata? Philippe Béziats dokumentär följer den världsberömda franska sopranen Natalie Dessay från de första repetitionerna fram till premiären av Jean-François Sivadiers uppsättning av La Traviata.

Regi: Philippe Béziat
Skådespelare: Natalie Dessay, Jean-Francois Sivadier, Louis Langrée
Land: Frankrike (2012)
Läs mer...


KÄNN INGEN SORG


DRAMA I Känn ingen sorg får vi följa med till Håkan Hellströms magiska värld. I ett färgsprakande Göteborg lär vi känna Pål och hans vänner Lena, Eva och Johnny, vilkas liv kommit fram till stunden då det inte längre finns någon väg tillbaka. Istället väntar ett känsloladdat sommaräventyr kantat av kärlek, vänskap, svek och fantastisk musik.

"Musikalisk mumsbit" - Moviezine
"Känn ingen sorg är sommarens hit" - SVT Kulturnyheterna
Regi: Måns Mårlind, Björn Stein
Skådespelare: Adam Lundgren, Disa Östrand, Josefin Neldén
Land: Sverige (2013)
Läs mer...


- LIVE PÅ BIO -

LIVE PÅ BIO 2013-2014


På Röda Kvarn finns den exklusiva möjligheten att uppleva bland annat direktsänd opera från Metropolitan Opera i New York, balett från Bolsjojteatern i Moskva, se de största skådespelarna agera på National Theatre i London. Alla föreställningar sänds i HD-kvalité och surroundljud.

Nu har vi släppt biljetterna till ännu fler föreställningar.
Läs mer...


- MUSIK PÅ BIO -

MUSIK PÅ BIO 2013


Vilken musikhöst det blir på Röda Kvarn! Vi bjuder på livesänd konsert, konsertfilm och musikdokumentärer. Håll utkik. Vi kommer att fylla på med ännu fler konserter och konsertfilmer.

20 Augusti ROBBIE WILLIAMS - Take the Crown Tour - Sänds live!
21 September ANDREA BOCELLI - Love in Portofino
23 Oktober PAUL MCCARTNEY AND WINGS
Oktober SPRINGSTEEN & I -datum kommer snart
16 November JUDAS PRIEST
Läs mer...

- BAKGÅRDSBION FOLKETS HAMN-

PROGRAM FOLKETS HAMN


Nu återstår endast två visningar i Folkets Hamn och båda sker nästa vecka. Den 15 augusti visas Crime City Love om roller derby. Den 17 augusti får Casablanca, en av de största klassikerna inom amerikansk film, avsluta Röda Kvarns och föreningen Bakgårdsbions visningar utomhus för det här året.
Läs mer...

GILLA RÖDA KVARN!


Gilla Röda Kvarn på Facebook och ta del av de senaste nyheterna och tävlingarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com