9 augusti 2013

Så gick gatuteaterfestivalen 2013

Foto: Tommy Esbjörnsson & Katarina Fagerström

Så gick gatuteaterfestivalen 2013


Gatuteatersamarbetet mellan Helsingör och Helsingborg, Passage, avslutade förra helgen.
På den svenska sidan gavs 25 föreställningar med totalt ca 3.600 besökare. Invigningsföreställning var ”Det nionde inseglet” på Dunkers terrasstrappor. Farsen, om danskt och svenskt, var ett samarbete mellan av Helsingörs teater och Helsingborgs Stadsteater. De tre föreställningarna drog en publik på 760 personer.

Albedos bigsizefigurer i de två ”vandrande” föreställningarna ”Les Tonys” och ”Big Brozzeures” drog en massa förföljare. Med skräckblandad förtjusning utsattes folk för övervakning och skydd av inte så smarta, förvuxna deckare och livvakter.

Los Galindos från Katalonien gav fyra föreställningar i sin jurta, sitt mongoliska tält. Poesi och magi som gick hem hos både vuxna och barn. Det gjorde också Improvistionsteatern Hold da Käft
Mand! med Specialklassen och Kunskapskabaren, liksom Banditsagor & Wanderkino samt Staffan Björklund, som bjöd på både dockteater och dockverkstad.

På Drottninghög uppträdde den egyptiska gruppen Al Khayal Al Shaabis. Publikens reaktion var: ”Sådant vill vi ha mer av här, här där vi bor!”

Solen sken i stort sett över hela festivalen. Avslutningen skedde därför i en otroligt ljum sommarkväll, återigen på Dunkers terrasstrappor. Det katalanska konstnärskollektivet Insectotropics gav sin multimediaversion av ”Rödluvan och vargen” inför hundratals sittande och förbipasserande åskådare.

Kontaktperson: Eva Åkesson Eva.Akesson2@helsingborg.se eller 0762 – 41 22 41
www.passagefestival.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com