23 augusti 2013

Bio: We steal sectrets och familjen Persson mm

Har du problem att läsa detta nyhetsbrev? Klicka här.

2013-08-23

Hej hej

Ikväll går vi upp med en av alla de filmer vår föreståndare såg på Folkets Hus och Parkers Filmfestival häromveckan. We steal sectrets - The story of Wikileaks låg i hennes topp-tre-lista av sedda filmer på festivalen. Enligt sydsvenskan en "exemplarisk dokumentär" och gav den högsta betyg.

Vår andra Sverigepremiär ikväll, Familjen Persson i främmande land är en feel good-dokumentär med starka, roliga och uttrycksfulla karaktärer skriver Helsingborgs Dagblad. Guldbaggebelönade Johan Palmgren och Åsa Blanck (Vikarien) står bakom denna film.

Nästa vecka laddar vi inför starten av vårt knatte- och barnprogram med början nästa helg. Vi inleder då med Snuttefilm för de yngsta och helgen därpå visar vi nya filmen med Alfons, Hokus Pokus Alfons Åberg, för de något äldre barnen.

Slutligen, om beskedet inte nått er på andra vägar, är vi glada att meddela att från och med den här säsongen kommer alla MET-operor att vara textade på svenska!


Vänligen
//Louise, Andreas, Anna, Katarina och Martin


- FILMER PÅ RÖDA KVARN -

WE STEAL SECRETS: THE STORY OF WIKILEAKS



DOKUMENTÄR Berättelsen om Wikileaks är ett stycke nutidshistoria, där det sista kapitlet ännu inte är skrivet. I filmen berättar den Oscarbelönade regissören Alex Gibney om hur Julian Assange byggde upp hemsidan som gjorde det största säkerhetsbrottet i USA:s historia möjligt.

  "Mångbottnad undersökning av fenomenet Wikileaks" - SvD
 "En exemplarisk dokumentär" - Sydsvenskan
"En film som fängslar" - DN
Regi: Alex Gibney
Medverkande: Julian Assange, Adrian Lamo, Bradley Manning
Land: USA (2013)

Läs mer...


FAMILJEN PERSSON I FRÄMMANDE LAND


DOKUMENTÄR Per Persson lämnade Sverige för 40 år sedan och hamnade i Pakistan där han förälskade sig, bildade familj och kom att leva sitt liv. Per har uppfostrat sina döttrar till självständiga starka kvinnor, något som inte accepteras i Pakistan. Döttrarna börjar längta till Sverige och en dag kastar familjen loss mot lyckolandet, men landar i en husvagn utanför Hässleholm.

Regi: Åsa Blanck, Johan Palmgren
Medverkande: Familjen Persson, med flera
Land: Sverige (2013)
Läs mer...


FRANCES HA


KOMEDI Frances bor i New York, men hon har egentligen ingen egen bostad. Hon är lärling i ett danskompani, men är egentligen ingen dansare. Hon vill ha så mycket mer än hon har, men lever livet med oförklarlig glädje och lättja. Noah Baumbach (The Squid and the Whale, Den fantastiska räven) är tillbaka med en ny charmig komedi.

Regi: Noah Baumbach
Skådespelare: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver
Land: USA (2012)
Läs mer...


SIGHTSEERS


KOMEDI Chris och Tina är ett trettionågonting-par på sin första semester tillsammans. Men deras lugna husvagnssemester till sevärdheter som spårvagns- och pennmuseer penna förvandlas snabbt till en mördande trip. Filmen har hyllats av den engelska pressen och belönats med pris för Bästa manus på British Independent Film Awards.

Filmen är den del i vår Filmfrossa.

Regi: Ben Wheatley
Skådespelare: Steve Oram, Alice Lowe
Land: England (2013)
Läs mer...

- KOMMANDE I URVAL -

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN


DRAMA Elise äger en tatueringsstudio, Didier är en flamländsk cowboy som spelar banjo i ett band. Det är kärlek vid första ögonkastet. Lyckan är komplett när Maybelle föds, men den varar inte för alltid. Filmen vann Best European Film och Panorama Audience Award vid Berlin Film Festival samt Bästa Skådespelerska och Bästa manus vid Tribeca Film Festival.

"Kraftfull, tårdrypande och ärlig" - Screen Daily
"Veerle Beatens är hypnotiserande!" - Variety

Regi: Felix Van Groeningen
Skådespelare: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
Land: Belgien (2012)
Läs mer...


THE STONE ROSES: MADE OF STONE


DOKUMENTÄR Efterlängtad och hyllad dokumentär om det legendariska Manchesterbandet The Stone Roses och deras återförening sommaren 2012. En återförening som så många musikälskare hade hoppats på men aldrig trodde skulle kunna hända. Av Shane Meadows, regissören bakom This is England.

"Warm and energetic, Shane Meadows's love letter to the Stone Roses may be his best film so far" - The Guardian

Regi: Shane Meadows
Medverkande: Ian Brown, John Squire, Gary Mounfield, Alan Wren
Land: England (2013)
Läs mer...


MONICA Z


DRAMA Monica Zetterlund - den ensamstående mamman med New York-drömmar och mardrömmar om att sluta som växeltelefonist hemma i Hagfors. Vi får följa nationalikonen på en resa genom livets och kändiskapets berg- och dalbana. En fantastisk artist som med unik närvaro levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset.

Regi: Per Fly
Skådespelare: Edda Magnason, Kjell Bergqvist, Sverrir Gudnason, Vera Vitali
Land: Sverige (2013)
Läs mer...


TEATER: THE AUDIENCE


The Audience med Helen Mirren i huvudrollen från världskända National Theatre i London. Visas 19 september.

Oscarsvinnaren Helen Mirren spelar återigen drottning Elizabeth II i nyskrivna pjäsen The Audience. Förra gången Mirren spelade drottningen var i filmen The Queen, som gav Helen Mirren en Oscar för bästa skådespelerska!

Pjäsen fantiserar ihop diskussioner mellan Hennes Majestät och ett antal olika premiärministrar hon mött, under deras återkommande privata veckomöten. Bland annat får vi följa möten med Winston Churchill, Margaret Thatcher och David Cameron.

The Audience är skriven av Peter Morgan (Oscarsnominerad för sitt manus till The Queen) och är en av West Ends mest efterlängtade premiärer under 2013.
Läs mer...


GILLA RÖDA KVARN!

Gilla Röda Kvarn på Facebook och ta del av
de senaste nyheterna och tävlingarna.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com