6 juni 2013

#VintweetupSthlm besöker Helsingborg och Höganäs 7-9 juni

På torsdag besöker vintwittrare från Stockholm vintwittrare från Skåne under hasch-taggen #vintweetupSthlm. Vi kommer att besöka vingårdar, bryggerier, saluhallar men framförallt för allt att träffa andra vintwittrare och njuta av druvornas nektar.

VintweetupSthlm startade för ett drygt år sedan av mig, Magnus Reuterdahl (@reuterdahl på twitter), och Anna Torndahl (@AnnaTorndahl på twitter) och är ett ideellt projekt. Det hela bygger på konceptet tweetup, det vill säga att folk som twittrar möts i verkligheten och inte bara framför dator eller telefonskärmen. Då vi vintwittrar kallar vi det vintweetup, läs mer här (http://vintweetupsthlm.wordpress.com).

Idag finns det mer än 200 vintwittrare (https://twitter.com/Reuterdahl/vintwittrare-se) och det är bara dem vi hittat än så länge, listan innehåller journalister, vinbloggare, importörer, vintillverkare, sommelierer, kockar, krögare och personer som älskar vin.

Den 7-9 juni besöker vi Helsingborg och Höganäs i Skåne (samt gör en liten avstickare till Köpenhamn). Vi kommer att besöka Manfreds i Köpenhamn, prova vin hos nätvinhandlarna Winefinder.se, äta tomater hos Vikentomater, besöka saluhallen i Höganäs, prova svenskt vin på vingården Villa Mathilda och ha en vinprovning med Rikard Nilssons och hans viner Soil & soul. Till detta kommer två BYOB-kvällar.

Tyvärr är detta evenemang fullt men du kan hålla kontakt med oss via @vintweetupSthlm på twitter :)

Vill du följa oss hittar du deltagarnas twitter-handles här (http://vintweetupsthlm.wordpress.com/2013/06/04/uppdaterat-schema-vintweetsthlm-goes-sydvast/), vi kommer också bambusa (http://bambuser.com/channel/AnnaTorndahl) och twittra via @vintweetupSthlm samt följa det hela vår blogg (http:vintweetupsthlm.wordpress.com).

Är du inte med på vår lista över vintwittrare, är du intresserad av att veta mer eller komma på någon av våra vintweetsups då är du välkommen att kontakta oss via Twitter (enklast via @vintweetupSthlm).

Magnus Reuterdahl

Besök gärna Magnus Reuterdahls vinblogg Aqua Vitae; en vinblogg om vad jag dricker, vill dricka och lagrar m m. Välkommen! Jag skriver också för BKWine magazine och DinVinguide.se; Hwar fjortonde dag.

Aqua Vitae c/o Magnus Reuterdahl & Anne Naumanen
Rådjurstigen 5
170 76 Solna
+46(0)708-490899
aquavitae@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com