27 maj 2013

Utökad visitering på Skånederbyt

Med två dagar kvar till derbyt har drygt 1 500 HIF-anhängare säkrat en plats på helsingborgs sektion på Swedbank Stadion på onsdag kväll.

– Vi har fyllt den sektionen de senaste tre åren. Tidigare år har många bestämt sig bara några dagar innan, i år har många köpt biljetter tidigare, säger Frederik Eriksson, informationsansvarig på HIF.


Det är Malmöpolisen som ansvarar för säkerheten kring matchen.

– Det är de som får svara på de frågorna, men det är klart att vi i HIF håller kontakten med supportrarna.


När supportrarna anländer till arenan i Malmö kommer de mötas av mer personal än tidigare år. HIF satsar på ett större antal funktionärer som visiterar besökarna.

– Vi gör det dels för säkerheten men också för servicen, att folk ska komma in snabbare på arenan.


Bengaler på derbyn är mer en regel än undantag. Om Frederik Eriksson får gissa kommer vi få se bengaler även på onsdag.

– Jag skulle inte bli överraskad om jag uttrycker mig så. Men jag måste säga att supportrarna har en vilja att sköta detta snyggt och organiserat. Så länge det är ett lagbrott så kan vi dock inte acceptera det.


Debatten förs på högre ort kring en legalisering av bengaler på matcharenorna. Den springande punkten är säkerhetsavståndet.

– Det kan ta fyr i flaggor och annat och det handlar också om röken som andra besökare utsätts för. Det är nog en bit kvar innan det tillåts.


Torbjörn Dencker


...

Källa: Alltid Fullsatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com