12 maj 2013

Debatt insändare: Oklara öppettider i Helsingborgs City eller?


Torsdagen den 9 maj var det Kristi Himmelsfärdsdag och de flesta är lediga då. Gick in på helsingborgcity hemsida för att kolla om butikerna på Kullagatan är öppna och till min glädje står det att de har öppet 12-16.

När jag väl är nere i city märker jag att de flesta har stängt. Så därför fick jag ta mig till Väla.

Tycker det är synd att butikerna inte kan ha öppet på dagar som t.ex. denna och ännu argare för att det står att de skall ha öppet men så har de inte!

Regelbundet ser man butiker som tvingas stäng ner. Kunderna försvinner till Väla. Är det inte dags för Helsingborg Stad att göra något så att butikerna skulle kunna ha öppet på t.ex. söndagar så att vi skulle få lite mera liv nere i city?

//Wilhelm Öhman


Svar till insändare Wilhelm Öhman avseende öppettider i Helsingborg City.

I Cityföreningen arbetar vi med att göra City mer tillgängligt för våra kunder. Vi efterträvar en bredare butiksmix och längre öppethållande. Sedan en tid har drygt 50 verksamheter i City söndagsöppet kl 12.00 - 16.00 och vi arbetar aktivt för att dessa ska bli fler.

Att ha öppet på röda dagar är nytt för oss men även det är något vi arbetar mycket för att möjliggöra. På helsingborgcity.se finns information om våra öppettider på röda dagar under 2013, men precis som även finns noterat på hemsidan så kan avvikelser förekomma.

I torsdags Kristihimmelsfärdsdag den 9 maj, var Gallerian Magnus Stenbock med sina 7 butiker öppen samt ytterliggare ett 30 tal butiker och cafeer på kullagatan och bruksgatan öppna.
Vi hoppas att du även framöver väljer att shoppa i Helsingborg City.

// Monica Daxberg Ordförande Helsingborgs Cityförening

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com