11 april 2013

Finsk landslagsspelare till FCH

Finske landslagsforwarden Mika Moilanen skrev under torsdagen på ett tvåårskontrakt med FCH.



– Detta är en klassvärvning. Mika kanske inte är känd för gemene man i Sverige men han kommer bli en obehaglig överraskning för många backar och målvakter i Superligan i höst, säger manager Kent Göransson.



Den 183 centimeter långe finländaren är en målskytt av rang och på 37 landskamper för sitt Finland har han gjort 30 mål. Lägg därtill 26 mål och 15 assist på 26 matcher i Salibandyliiga i år så är det enkelt att räkna ut att Moilanen inte saknade anbud när kontraktet med Tapanilan Erä gick ut i år.



– Jag har hört från en hel del klubbar i Finland, Sverige och Schweiz men det var aldrig några djupare diskussioner med någon annan än FCH. Jag fick ett jättebra intryck av både staden och klubben när jag var där på besök förra helgen och jag ser fram emot att flytta dit i sommar. Givetvis är det också roligt och tryggt att Kukkola redan finns i FCH, kommenterar Mika Moilanen.



Kukkola och Moilanen känner varandra sedan flera år. De spelade ihop i Tapanilan Erä och har också bildat kedja i finska landslaget.



– Mika är en snabb, målfarlig och hårt arbetande forward. Han är en spelartyp som vi inte redan har och han kommer att hjälpa laget att bli mer komplett. Utanför planen får vi en rolig men lugn kille som har båda fötterna på jorden, säger Kukkola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com