11 juni 2020

Här är sommarpratarna med band till Skåne

Lyssna: Skånska sommarpratare

  • På torsdagen presenterades årets sommarpratare, bland annat sju stycken med koppling till Skåne. Bland dess finns Betlehem Isaak, dotter till den fängslade journalisten Dawit Isaak. Så sent som i maj släpptes hennes bok Mitt liv utan dig, som handlar om hur det har varit att växa upp utan sin pappa, som suttit fängslad i Eritrea i snart 19 år.
  • Författaren och journalisten Patrik Lundgren är från Sölvesborg men inledde sin karriär på Helsingborgs dagblad, och har länge skrivit om Malmö i bland annat Aftonbladet. Han har också skrivit flera böcker, nu senast textsamlingen Berättelsen om Sverige. En annan skånsk författare som också sommarpratar är Patrik Svensson, som skrivit Augustprisade Ålevangeliet.
  • Förutom dessa sommarpratar också Olof Stenhammar, grundare av Sthlmsbörsen, operasångerskan Malin Bylund, Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Österlenbon Ulf Lundell.
...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com