16 februari 2020

Trötta på parkeringsböter när de åker på larm

Cecilia Malmberg Bråstedt hoppas på en lösning. "Det är inte rätt att bötfällas för att man gör sitt jobb".

Lyssna: Vårdpersonal vägrar bot WEBB

Omvårdnadspersonal i brådskande arbete” – så står det på en lapp i rutan på hemtagningsteamets bilar i Helsingborg. Trots det riskerar personalen böter när de åker på akuta larm. Böter de får betala själva.

Den stora bristen på parkeringsplatser i Helsingborg och nitiska parkeringsbolag ställer till det för hemtagningsteamet och annan hemvårdspersonal.

Personalen inom hemtagningsteamet- som ofta rycker ut på larm hos vårdtagare som nyligen lämnat sjukhus- får ibland ställa sig olagligt för att hinna snabbt på plats. Inte sällan kan följden bli en parkeringsbot som personalen enligt reglerna får betala själva.

Efter flera böter inom teamet på kort tid har undersköterskan Cecilia Malmberg Bråstedt och hennes kollegor i hemtagningsteamet tröttnat och kräver en förändring. Trots att man försökt lyfta frågan tidigare har inget hänt. Tvärtom är upplevelsen att parkeringsbolagen är mer nitiska.

- Parkeringsbolagen borde ta hänsyn till lapparna i våra bilarna, att vi är omsorgspersonal i brådskande arbete.

P4 Malmöhus har sökt men inte fått tag i ansvariga inom Staden, men omsorgsdirektören Annika Andersson har tidigare sagt till tidningen Helsingborgs Dagblad att man tittar över lösningar. Tills dess får personalen betala sina böter.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com