8 februari 2020

Risk för stormbyar i Skåne under söndagen - tåg ställs in

Det väntas blåsa rejält under söndagen i södra Sverige.

Lyssna: Blåsig söndag påverkar tågtrafiken

Det blir en rejält blåsig söndag i södra Sverige, lokalt i Skåne upp emot stormstyrka. Tåg ställs in i förebyggande syfte, meddelar Trafikverket.

SMHI gick under lördagseftermiddagen ut med en varning för mycket hårda vindbyar i morgon, söndag, i södra Sverige från och med eftermiddagen och fram till natten mot måndag.

Det väntas blåsa på rejält från syd eller sydväst och lokalt kan det bli byvindar upp emot stormstyrka på 25 meter per sekunder. För Skåne gäller en klass 1 varning - för Halland och Västra Götalands län en klass två varning.

Det här gör att det kommer bli störningar i tågtrafiken, meddelar Trafikverket. Flera banor stängs i förebyggande syfte i södra Sverige. Från klockan 18 på söndag kväll till måndag förmiddag stängs tågtrafiken på tre sträckor i Skåne: Helsingborg - Teckomatorp, Malmö - Simrishamn, samt Helsingborg Ängelholm.

För mer detaljerad information och eventuell ersättningstrafik hänvisas resenärer till respektive tågbolag.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com