25 februari 2020

Resebyråer får fler frågor efter Coronautbrott i Europa

Coronavirusets utbrott i Europa gör att resebranschen får fler frågor. Susanne Paulsson jobbar på Ticket Resebyrå i Helsingborg.

Lyssna: Resebyråer får frågor efter Coronavirus i Europa WEBB

Efter Coronautbrottet i Italien och den senaste händelseutvecklingen på Teneriffa där turister hamnat i karantän får resebyråer fler frågor.

 Susanne Paulsson, säljchef på Ticket Privatresor i Helsingborg och hennes kollegor, märker av en klar ökning av samtal från folk som vill prata om händelseutvecklingen runt Corona.

-  De flesta som ringer har en nära förestående resa i Italien. Man vill ta reda på vilka regler som gäller kring ombokningar och om man vågar åka.

Enligt Susanne Paulsson får man också en hel del frågor som gäller resor senare under året.

- Man vill uppdatera sig kring det som händer. De flesta som har funderingar på att åka längre fram väntar med att boka.
- Vad betyder det  tror du att ha en resebyrå att vända sig till?
- Det tror jag betyder mycket att vi alltid svarar och att det finns en fysisk person att prata med. Många vill prata av sig.
Finns det säkra ställen i världen?
- Det är en svår fråga, det var ingen som räknade med att det skulle hända i Italien. Så det är jättesvårt att säga hur det utvecklar sig.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com