15 februari 2020

Högt tempo på arenan vid Ungdoms-SM i Futsal Helsingborg

Målvakten Wilma Svensson och anfallaren Malak Akile i Dösjebro U17-lag i futsal laddade för match på lördagen.

Lyssna: WEBB SM FUtsal ny

Många snabba matchbyten och högt tempo kännetecknar futsal, en variant av inomhusfotboll. I helgen är det Ungdoms-SM i Helsingborg.

 16 U17-lag två U19 landslag från Sverige respektive Moldavien spelar i helgen matcher på Helsingborgs arena. Det är fjärde gången som Helsingborg står som värd för Ungdoms-SM i Futsal.

- I år har vi ett evenemang i evenemanget eftersom vi också har landskamp mellan Sverige och Moldaviens U19-lag. Och sporten lockar allt fler, säger Ulf Andersson, projektledare för tävlingarna i Helsingborg.

Wilma Svensson och Malak Akile är målvakt respektive anfallare i Dösjebro flickor 17 och var laddade inför helgens matcher.

- Futsal är väldigt stort, vi har många lag som är bra på det, säger Wilma Svensson. Hon och lagkamraten spelar lika gärna fotboll som futsal och tycker att sporterna skiljer sig en del åt när det gäller tempot.

- Futsal är intensivt och jobbigt. Fotboll är lite lugnare och inte lika intensivt, säger hon.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com