21 december 2019

Second hand – smarta paket för den som är ute i sista stund

Marie Hertman tycker att det är en utmärkt idé att handla julklappar i second hand-butiker. Förutom att det är klimatsmart så, menar hon, att det går att hitta mer unika föremål.

Lyssna: Second hand webb

Marie Hertman köpte en 60 000 kronors-kappa för 250. Även om du inte fyndar som Marie så sparar du fortfarande på jordens resurser genom att välja begagnat.

Med bara dagar kvar till julafton kan det vara läge att reflektera. En ökad konsumtion leder till en större klimatpåverkan.

Det är Li Fredéns främsta argument till att begagnade julklappar bör vara en självklarhet för konsumenter. Hon är säljare på en second hand-butik i centrala Helsingborg.

– Väldigt mycket av miljöskadorna ligger i produktionen. Man släpper exempelvis ut mängder av kemikalier i vattnet. Om man köper begagnat så har sakerna redan gått igenom det, säger Li Fredén.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com