28 december 2019

Polis och allmänhet besköts av fyrverkerier – nu införs kameraövervakning

En drönare.

Lyssna: Kameraövervakning införs i Helsingborg

Polisledningen i Helsingborg har bestämt att drönare nu kommer att användas i vissa stadsdelar för att förhindra och bättre utreda brott.

Under fredagen och lördagen har både polis och allmänhet beskjutits av fyrverkeripjäser. Enligt polisen är det ungdomar med kopplingar till gängkriminalitet som ligger bakom händelserna. De ska också ha eldat upp tre stycken bilar och skjutit fyrverkeripjäser mot byggnader och fordon.

Med anledning av detta har Helsingborgspolisen, inom ramen av pågående Operation Rimfrost, omedelbart tagit beslut om att använda sig av kameraövervakning genom drönare. Det är stadsdelarna Adolfsberg, Närlunda samt Planteringen som berörs.

– Förhoppningsvis innebär det att vi kan förebygga brott och observera brott i tidigt skede. Vi hoppas också att det ska öka tryggheten för de boende och att det kanske gör att vissa avhåller sig från att göra sådant eftersom man vet att man är övervakad, säger Rickard Lundqvist, polisen presstalesperson.

Kameraövervakningen kommer inte att ske in mot lägenheter eller balkonger utan på allmänna platser. Enligt polisens presstalesperson finns det inga uppgifter i nuläget om någon frihetsberövats efter fyrverkeriskjutningarna i Helsingborg.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com