30 oktober 2019

Sponsorsprång väntas när skånska storklubbar startar damlag

I Europa håller fler och fler storklubbar på att etablera sig inom damfotbollen. En utveckling som nu är på väg till Skåne.

Lyssna: damwebb 3

Spelare och aktiva tror att storlagens damsatsningar ska locka sponsorer som vill vara med och skapa jämställdhet.

Samtidigt som intresset för damfotboll skjuter i höjden så har antalet damlag i Sverige minskat. Men nu startar flera klassiska svenska föreningar damlag. Både Malmö FF och Helsingborgs IF är på väg.

Något som kan dra in mer sponsorpengar till damfotbollen.

–  Nu vill sponsorer visa hur man bidrar till samhället. Och där kan vi och våra föreningar leverera. Och vi ser ju hur intresset för damfotbollen ökat dramatiskt, säger Annika Grälls, styrelseordförande på Elitfotboll dam.

Helsingborgs IF håller på att sjösätta sin satsning på flick- och damfotboll för nästa år.

– Det gäller att skapa en kommersiell produkt. På herrsidan är den väldigt stark. Men jag tror definitivt att den kan bli det även på damsidan. Då tror jag att vi behöver ha en damallsvensk serie med klassiska varumärken i, säger Joel Sandborg, klubbdirektör i Helsingborgs IF.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com