22 oktober 2019

Fler kriminella i kroglivet – nattklubb inför visitering

Sven Holgersson, lokalpolisområdeschef Helsingborg.

Lyssna: Råare nattliv-krog inför visitering WEBB

Kriminella grupper har flyttat fram sina positioner i Helsingborgs natt- och krogliv, det är något som polisen sett tydligt de senaste månaderna.

Nu stärker polisen upp sin närvaro i city under helgkvällar och nätter för att möta de ökade bråken och narkotikahandeln.

Och att kriminella individer rör sig mer i Helsingborgs nattliv är också något som krögare och nattklubbsarrangörer märker av. På nattklubben Harrys i Helsingborg, har man infört visitering vid dörren.

– Reaktionerna är att många av de här falangerna som är ute och vill skaffa nya kunder, de vill inte gå in helt plötsligt. Så de har bara försvunnit, säger Anna Bjäredal, restaurangchef på Harrys i Helsingborg.

Polisen uppskattar initiativet:

– Man höjer sin egen förmåga. För det är faktiskt krogägaren som har ansvaret för vad som sker utanför och inne på krogen. Allt som krogägaren kan göra, det är bara positivt  för alla, säger lokalpolisområdeschefen Sven Holgersson.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com