30 september 2019

Klart med en Pytteled i Ängelholm

Pyttebron

Den kontroversiella Pytteleden i Ängelholm klubbades på måndagskvällen i kommunfullmäktige. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

  • Debatten under rubriken "Avsiktsförklaring om trafikfrågor i Ängelholm" tog två timmar. Sju av kommunfullmäktiges nio partier hade redan före måndagens sammanträde beslutat sig för att ställa sig bakom det så kallade Ängelholmspaketet där Pytteleden ingår. Utanför ställde sig Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
  • Några av delarna i paketet är att trafiken ska minska på Järnvägsgatan och Skolgatan, som i stället ska bli så kallade gångfartsområden, fler cykelvägar ska byggas och en gång- och cykelbro över Rönne å vid Hembygdsparken eller Haradal ska projekteras och så ska den länge debatterade trafikleden från Klippanvägen via Pyttebron och fram till Havsbadsvägen vid bostadsområdet Paletten byggas.
...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com