22 september 2019

Helsingborgs IF på tryggare mark efter seger mot Eskilstuna

Helsingborgs Markus Holgersson har gjort 2-1 och jublar med spelarna

HIF klättrar till en tionde plats i den allsvenska tabellen. Eskilstuna ligger kvar på kvalplats.

Markus Holgersson blev matchvinnare när Helsingborg kunde slå Eskilstuna hemma på Olympia med 2-1.

Innan dess hade Akhaji Gero gett hemmalaget ledningen redan i den tolfte minuten. Med ett noll i paus såg det ganska bra ut för Helsingborg, men med en snabb kvittering satte Samuel Nnamani och Eskilstuna lite nerv i matchen.

Men matchen slutade alltså 2-1 till HIF som klättrar i tabellen och har nu fem poäng till nedflyttning.