24 augusti 2019

Klimatpositiva odlingar och kreativa idéer

Peter Streijffert vid en av sina hugelbäddar.

Lyssna: WEBB SOFIERO

Ett av Sveriges största trädgårdsevenemang, Den stora trädgårdsfesten på Sofiero lockar runt 18000 besökare till Helsingborg under helgen.

Bland de många blomsterarrangemangen hittar man också exempel på mer lågmälda växt- och grönsaksodlingar, som utställaren och författaren Peter Streijfferts hugelbäddar.

- Man jobbar helt och hållet med det finns som finns omkring oss. Grunden till den här odlingen det här har jag hittat i en rishög här intill, säger han.

Enligt Peter Streijffert finns det ett stort intresse för den här typen av klimatpositiva permaodlingar. På Sofiero visar han även upp hur det kan gå till att använda biokol och gräva ner bokashi.

- Det ligger i tiden. Man använder det som finns i naturen och behöver inte köpa något. Det stärker och berikar jorden.

Asta Alm, som besökt många trädgårdsfester på Sofiero under åren, tycker att arrangörerna har lyckats extra bra i år.

- Det är inga stora svulstiga saker. Familjer kan gå här tillsammans med sina barn och få idéer att göra saker själva. Det tycker jag är trevligt.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com