27 augusti 2019

Hård kritik mot regionstyrelsen för hanteringen av sjukhusbygge

Region Skåne har nu offentliggjort sin externa granskning av det stoppade sjukhusbygget i Helsingborg. Bland annat riktas kritik mot regionstyrelsen och man riktar även ljuset mot "otillräcklig ledningskompetens".

Det var i mars tidigare som man från regionens sida valde att dra i nödbromsen att stoppa stora delar av den pågående ombyggnaden.

Anledningen var att man hade stött på stora byggtekniska problem och personal på sjukhus larmade om att patientsäkerheten höll på att äventyras. Samtidigt så fanns det ingen kalkyl för hur mycket projektets slutnota skulle bli.

I granskningsrapporten som offentliggjordes idag skriver man bland annat att regionstyrelsen har brustit i sitt uppdrag att göra en samlad bedömning av hela byggprojektet och att det har funnits en "otillräcklig ledningskompetens för denna typ av omfattande projekt."

Samtidigt har det funnits olika prognoser genom åren för de totala investeringskostnaderna, från 4,8 miljarder kronor till 6,1 miljarder kronor och nu senast 10,2 miljarder kronor.

I augusti i år uppgick de totala kostnaderna för projektet till 2,3 miljarder kronor, men i rapporten skriver man samtidigt att "det råder stor osäkerhet kring kostnaderna för projektet."

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com