30 augusti 2019

De kämpar för ett kallbadhus

Jan-Inge Hansson och Daniel Monsén, två av initiativtagarna till ett kallbadhus i Ängelholm.

Lyssna: Kallbadhus Ängelholm

Både Båstad, Höganäs och Helsingborg har de kallbadhus. Ängelholm har det inte, och det är något som initiativet Hjärna här Ängelholm vill ändra på.

– Tanken är att kallbadhuset ska ligga nära Klitterhus och förlänga den befintliga kommunala bryggan med ett antal meter, säger Jan-Inge Hansson, en av initiativtagarna till Hjärna här Ängelholm.

Den 17 september har Hjärna här ett konstituerande möte där den ideella föreningen Kallbadhusföreningen Havsbadet Ängelholm ska bildas. Efter mötet ska medlemmarna ta kontakt med kommunen för en dialog för att kunna gå vidare för att kunna förverkliga kallbadhuset.

Daniel Monsén är arkitekt och också en av initiativtagarna till gruppen.

– Med ett kallbadhus kan vi verkligen visa för samhället, alla andra, turister och oss själva att vi älskar stranden och havet. Det är också viktigt ur ett hälsoperspektiv och tillgänglighetsperspektiv, säger han.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com