23 augusti 2019

Amfetaminet flödar över Öresundsbron

Amfetaminbeslagen har åter igen ökat. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle, då en man stoppades på Öresundsbron i sin bil och där han hade över 50 kilo amfetamin med sig i fordonet.

Lyssna: Amfetaminbeslag ökar i hela landet - flest i Skåne

Under första halvåret i år har över 200 kilo amfetamin beslagtagits vid Öresundsbron och i Trelleborg, en dramatisk ökning jämfört med förra året.

– Det har ökat markant och det är i synnerhet i Skåne då som det ökar och det är naturligt med tanke på de smugglingsvägar vi har från de här produktionsländerna. Man tar snabba färjelinjer över till Ystad, Trelleborg eller Öresundsbron och Helsingborg så det är ett naturligt sätt att smuggla in det på, säger Jonas Karlsson på Tullverket.

Över Öresundsbron beslagtogs ungefär 50 kilo amfetamin förra året – i år är det 76. Även amfetaminbeslagen i Trelleborg sticker ut. Från ett kilo förra året till 130 kilo i beslag hittills i år.

Antalet amfetaminbeslag ligger hittills i landet på 280 stycken – vilket är högt jämfört med att 283 stycken som gjordes hela 2018.

Kan ni se något slags mönster hur narkotika förs i det här landet?

– De stora partierna kommer oftast i fordon som antingen kommer med färja eller över Öresundsbron. Och då kan det både vara personbilar men även tung trafik som lastbilar.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com