16 juli 2019

Polisen: Förläng omkörningsförbudet på E6 söderut

Andy Roberts är lokalpolisområdeschef i Malmö norr.

Lyssna: Polisen: Förläng omkörningsförbudet på E6 söderut

Låt omkörningsförbudet för lastbilar på E6 gälla redan från Maglarp i Trelleborg. Det föreslår nu Malmöpolisen, som menar att lastbilarnas omkörningar skapar trafikstockningar redan söder om Vellinge.

I mars införde Trafikverket omkörningsförbud i rusningstrafik för tung trafik på E6 mellan Vellinge och Helsingborg. När lastbilarna kör om varandra störs trafiken och risken är då större att det sker olyckor.

Enligt Trafikverket är det från Vellinge som den täta trafiken börjar. Men Malmöpolisen tycker att omkörningsförbudet borde förlängas söderut, så att det i stället börjar gälla redan vid Maglarp strax norr om Trelleborg.

 – Lastbilarna känner ju till trafikregleringen i Vellinge och en hel del påbörjar omkörningar av varandra innan man kommer fram till Vellinge, säger Andy Roberts, lokalpolisområdeschef i Malmö.

Frågan ska tas upp vid polisens regionala trafikråd i augusti.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com