8 juni 2019

S-kritik mot Kullagatans terrorsäkerhet

Kullagatan har sedan terrordådet i Stockholm säkerhetspollar i den södra änden men i den norra kan trafiken köra in okontrollerat.

Lyssna: WEBB säkerhet Gågatan HBG (helg)

Socialdemokraterna i Helsingborg är kritiska till att Helsingborgs största gågata Kullagatan fortfarande saknar tillräckliga trafikbarriärer.

Säkerhetspollar i den södra änden, ingenting i den andra norra delen där bilar kan köra in fritt. Så ser det ut på Kullagatan i Helsingborg. Två år efter terrorattacken i Stockholm har Helsingborg till skillnad från flera andra svenska städer inte infört tillräckliga begränsningar för biltrafik vid gångstråk som Kullagatan och torg som Gustav Adolfs torg på Söder. Det menar Ali Schibl, andre vice ordförande i Stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg.

- Det är inte acceptabelt att det ska ta så lång tid att utreda det här. Det är inte bara en fråga om säkerhet. Det handlar också om att invånarna ska känna sig trygga när det rör sig i den offentliga miljön, säger han.

Tjänstemännen vid stadbyggnadsförvaltningen har visserligen ringat in och listat 13 platser där säkerheten måste höjas ur trafiksynpunkt, men bland dessa platser är Kullagatan inte inräknad.

Enligt Oskar Grönvall, trafikchef i Helsingborg, kommer ändå Kullagatan att förses med någon form av trafikbarriärer även i den norra delen. När det sker är inte bestämt.

- Vi räknar med att det görs i hösten. Vi tycker inte att det har dragit ut på tiden. Vi tycker att det är en naturlig process att det får ta tid att utreda vilken nytta vi har av pollare.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com