25 april 2019

Välkomnar byggstopp vid lasarettet

Lyssna: Sjukhuschefen Harald Roos: "Nu gör vi ett omtag"

Sjukhusledningen på Helsingborgs lasarett välkomnar beslutet om byggpaus och översyn. "Jag tror personalen känner en viss lättnad".

För några veckor sedan fattade regionstyrelsen det formella beslutet att pausa ombyggnaden av Helsingborgs lasarett. Sjukhusledningen med sjukhuschefen Harald Roos i spetsen hade då tryckt på bromsen. Brister i den gamla lasarettsbyggnaden som upptäckts visade att projektet inte kunde fortskrida på ett patientsäkert sätt. Nu ska hela ombyggnaden få en översyn, innan politikerna i början av nästa år ska fatta beslut om hur det ska fortsätta. Bland sjukhuspersonalen är meningarna delade kring stoppet, men sjukhuschefen är övertygad om att det är rätt att pausa.

- Det är ett klokt beslut som har tagits. Att bedriva verksamhet i full skala samtidigt som man bygger om är väldigt påfrestande. Just nu tror jag man känner en viss lättnad.

Harald Roos tror att man ändå ska klara tidsramen för projektet, 2027, men tar till sig av den kritik som kommit fram om att personalen inte förankrats tillräckligt under byggprocessen så här långt.

- Det får vi säker ta på oss till viss del. Det är väldigt svårt i den här typ av processer som pågår under en lång tid. Nyckelpersoner hinner sluta och då följer inte riktigt historien med.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com