29 mars 2019

Spelarförsäljningar räddar ekonomin i Allsvenskan

Malmö stadion, arkivbild.

Lyssna: Herrallsvensk ekonomi

Herrallsvenskan i fotboll har ju premiär i helgen, och alla klubbar utom en – Malmö FF – är beroende av spelarförsäljningar för att klara ekonomin.

Om man räknar bort Malmö FF, som efter deltagande i gruppspel i Champions League har en överlägsen ekonomi jämfört med seriekonkurrenterna, så gjorde de klubbar som spelar i Allsvenskan i år ett underskott på knappt 250 miljoner vad gäller driften förra året. Det är 60 miljoner större underskott än 2017.

Helsingborgs IF är tillbaka i Allsvenskan, och har flera gånger tidigare haft ekonomiska problem. Förra året gjorde man en förlust på tio miljoner kronor, men i år siktar klubbdirektören Joel Sandborg på att gå ungefär plus - minus noll.

– Det vet vi ju att det är väldigt få klubbar som lyckas, i Allsvenskan är det ju bara ett par som lyckas med det, det säger Joel Sandborg, klubbdirektör i Helsingborg.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com