30 mars 2019

HIF satsar på ett eget flicklag - avspark nästa år

Nästa år kommer också flickor få spela i HIF:s färger. Genrebild.

Lyssna: HIF satsar på flick- och damfotboll HBG (HELG)

Nästa år drar fotbollsklubben HIF igång en egen satsning på flickfotboll, enligt klubbdirektören Joel Sandborg.

- Min absoluta övertygelse är att vi är igång 2020, säger Joel Sandborg.
 
Fotbollsklubben HIF har kritiserats för att inte bygga en verksamhet som även innefattar dam- och flickfotboll. 2017 inledde klubben ett samarbete på flicksidan med HFA, Helsingborgs fotbollsklubbars allians och Stattena IF.

Nu slår klubbdirektören Joel Sandborg fast att den förbättrade ekonomin, som det nya tv-avtalet kommer ge nästa år, öppnar upp möjligheter för en egen satsning på flickfotboll.

Att bygga ett eget damlag däremot kommer att ta längre tid. Joel Sandborg räknar med att samarbetet med Helsingborgs fotbollsklubbars allians ska leda till att man har damer i HIF-tröjor inom två till fem år.

- Jag tror vi måste börja med flickfotbollen. Men om vi har ett damfotbollslag inom två, tre eller fem år, kan jag inte svara på nu. 

Men att det blir avspark för HIF:s egen satsning på flickor nästa år, är han alltså övertygad om.
 
- Vi inte bara måste. Vi går själva ut och säger att det är fotboll för alla. Då ska det vara det hela vägen, säger Joel Sandborg.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com