22 mars 2019

Efterlyser HBTQ-personers livshistorier

Museer kan bidra till ett bättre samhälle för HBTQ-personer enligt rapport från Riksutställningar.

Lyssna: "Vi vill ha många berättelser för framtiden"

Kulturmagasinet i Helsingborg vill öka mångfalden i sina samlingar och efterlyser nu HBTQ-personers samtidsberättelser.

Hur är det att leva i att leva som HBTQ-person i Sverige i dag? Det är en fråga som står lite extra i fokus det närmaste året på Kulturmagasinet i Helsingborg.

Där startar man nu en samling som man hoppas att HBTQ-personer i Helsingborg vill bidra till med sina berättelser, bilder eller föremål för att bygga en historia för framtiden.

- Vi vill ha en samling som berättar så många historier som möjligt så att vi kan ge en mångfacetterad, inkluderande och jämlik bild av Helsingborg, säger antikvarie Birgitta Witting som tillsammans med fotografen Anna Bank håller i samlingen.
 
Bakom initiativet finns bland annat Riksutställningars rapport som pekar på att museerna kan bidra till ett bättre samhälle för HBTQ-personer i Sverige. 

- Ingen berättelse är för liten. Man kan vara anonym om man vill, man kan också välja om man vill bli intervjuad eller bara skicka oss en bild eller ett föremål, säger Birgitta Witting.

För att bidra kan man skicka ett mejl till kulturmagasinet@helsingborg.se märkt med "HBTQ+".

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com