25 februari 2019

Utvärdering visar på flera brister

Över 17 000 blev strömlösa när en lastbil mejade ner en högspänningsledning i Höganäs.

Det regionala kraftbolaget Öresundskraft har sett över säkerheten och utrett risker efter det stora elavbrottet som gjorde runt 17 000 abonnenter i framförallt Höganäs strömlösa i juni förra året.

Det var den 6 juni förra året som en lastbil körde av väg 107 i Nyvång och mejade ner en kraftstolpe till en högspänningsledning. Omkring 17 500 kunder i Höganäs, delar av Helsingborg, Bjuv och Åstorp blev av med strömmen och avbrottet varade nästan ett dygn.

Det regionala kraftbolaget Öresundskraft har lagat stolpen och satt upp nya, säkrare räcken. I riskanalysen upptäcktes ytterligare två stolpar som står nära vägen som har säkrats upp på samma sätt.

I kommunens utvärdering av krisarbetet under elavbrottet har det kommit fram flera brister, bland annat kom kommunledningens krisarbete igång för sent, e-post från SOS slarvades bort och informationen internt och ut till invånarna var spretig och delvis otydlig.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com