6 januari 2019

Nytt system gör det lättare att komma åt återfallsbrottslingar

Stöld, intbrott och misshandel hör det till det som brukar kallas för mängdbrott.

Ett nytt digitalt verktyg som polisen använder sedan ett år tillbaka visar goda resultat när det gäller arbetet med återfallsbrottslighet. I nordvästra Skåne har det nya arbetssättet gjort att antalet kriminellt aktiva på fri fot närmast halverats.

– Vi kan nästan följa registrerade brottsmisstankar i realtid, vilket gör att vi kan gå in och avbryta pågående brottslighet, säger Tommy Lindén, chef för utredningssektionen vid polisen i nordvästra Skåne.

Återfallsbrottslingar blir lättare att hitta, oavsett var i landet de är misstänkta för brott. Med en enkel slagning i det nya systemet kan polisen snabbt samla ihop uppgifter på misstänkta personer, vilket underlättar både utredningsarbetet och rättsprocessen.

– Det frigör tid för medarbetare att vara ute i yttre tjänst istället, vilket alla vill, säger Sven Holgersson, chef för polisen i Helsingborg.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com