23 januari 2019

"Den kommer kosta oss mycket pengar"

I dag står en stor del av arbetet i hamnen i Helsingborg stilla.

Lyssna: "Vi har redan ett fungerande avtal med transport"

"Vi hoppas på en snar lösning", säger Bart Steijaert, vd för Helsingborgs hamn.

 I dag drog hamnstrejken igång som innebär en del punktstrejker vid hamnar runt om i landet. Syftet med strejken är att Hamnarbetarförbundet vill nå ett rikstäckande kollektivavtal, något som arbetsgivarorganisationen Sveriges hamnar hittills inte gått med på. I Helsingborg har arbetet i hamnen stått stilla från klockan nio.

- Konflikten kommer att kosta oss mycket pengar. Färjorna går som vanligt annars står arbetet ganska stilla i dag fram till klockan 14, säger Bart Steijaert, vd för Helsingborgs hamn.

Bart Steijhart hoppas att en lösning på konflikten inte är långt borta men säger samtidigt att han inte tror att arbetsgivarsidan är beredda att teckna två avtal.

- Vi har idag ett fungerande avtal med transportarbetarförbundet-vi vill inte riskera det. Hamnarbetarförbundet får i alla fall de rättigheter som följer med kollektivavtalet som sina skyddsombud, MBL representation i bolagsstyrelser. Det är en stor del.

Konflikten kan, om den blir utdragen, märkas i butikerna.

- Den kan på sikt påverka bland annat tillgången på frukt och även priserna på en del varor, säger Bart Steijaert.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com