21 december 2018

Vill göra närodlat mer lättåtkomligt

Jonas Larsson har startat en nätbutik för närodlat i Helsingborg.

Lyssna: "Vi behöver förändra sättet vi konsumerar mat på"

Det ska inte vara krångligt och svårt att handla närodlat. Det är tanken hos helsingborgaren Jonas Larsson som startat en nätbutik för lokala matprodukter och grödor.

När Jonas Larsson flyttade till Skåne slogs han av hur mycket bra lokalt producerad mat det fanns. Men det är inte alltid så lätt att i vardagen få tag i den, även om det finns mindre butiker i Helsingborg som satsar, som exempelvis Helsingborgs matkooperativ.

– Jag kände att det borde gå att göra på ett enklare sätt.

Nu har helsingborgaren precis startat nätbutik med några utvalda produkter. Tanken är att växa i takt med efterfrågan och på sikt också påverka konsumtionsmönster.

– Vi behöver förändra sättet vi konsumerar mat på och skaffa oss bättre koll både på innehåll och ursprung.

Jag kan inte se att vi behöver söka mat utanför Skåne för vårt grundbehov.

Efterfrågan på bra lokal mat, kommer enligt Jonas Larsson att öka.

– Det finns en grupp som redan är medveten och övertygade. Men sedan finns det en stor grupp människor som skulle vilja äta mer närproducerat av olika skäl men kanske inte kommit så långt i att göra det. Den gruppen tror jag kommer att växa.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com