11 december 2018

Många sopor blir det för den som sparar

Många förpackningar blir det när man som Filip Ljungberg samlar sitt avfall några veckor.

Lyssna: Tre veckors sopor i lägenheten i Helsingborg

Tre veckors samlade hushållssopor står i travar i lägenheten där en sötsur lukt av biologiskt avfall gör sig påmind men framöver ska det bli mindre sopor.

- Jag är en sån människa som måste se och göra fel för att göra en förändring och bli medveten, berättar Filip Ljungberg som tillsammans med sin sambo sparat alla sopor inne i lägenheten några veckor.

Det hela började med frågan om man skulle konsumera på samma sätt om man inte kunde slänga sopor. Efter tre veckors samlande av sopor är det många kassar med kartonger, plast och en trave plastlådor med lock med matavfall i lägenheten. Testet har lett till att paret tänkt till och börjar så smått ändra sina konsumtionsvanor och bland annat blivit bättre på att ta tillvara mat.

- Nu börjar det bli jobbigt, säger Filip Ljungberg om den sötsura doften som nu märks i lägenheten. Jag vill bara bli av med det här nu.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com