28 november 2018

Vinterrustning av elcykel eget ansvar

Jenny Gustaf-Janson vinterrustar sin arbetscykel hos Jörgen Magnusson på Cykelhörnan.

Lyssna: "Säkerheten är viktigast"

Dubbdäck, hjälm, lampor och reflexväst är måsten för den som vill färdas säkert med sin elcykel i vinter. Men än så länge finns ingen lagstiftning kring vinterrustning av just elcyklar.

Det är det egna ansvaret eller arbetsgivarens, att se till att elcyklar som används blir trafiksäkrade för vinterväglag. Än så länge finns inget lagkrav men cykelhandlaren Jörgen Magnusson tycker att det hade varit välkommet.

- Vi rekommenderar att man byter till dubbdäck åtminstone på framhjulet. Att däcket har en bra dubbar och kvalitet har stor betydelse.

Inom Helsingborgs stad har hemvården nästan helt övergått till elcyklar för att ta sig mellan vårdtagarna. Jenny Gustaf-Janson har den här morgonen varit hos Jörgen Magnusson på Cykelhörnan och pumpat dubbdäcken.

- Det är skönt att arbetsgivaren förser oss med hjälmar och reflexvästar och elcyklar med dubbdäck. Man komma upp i ganska bra hastigheter och säkerheten är det viktigaste, säger hon.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com