22 november 2018

Musikshow lyfter viktiga frågor

André Lindahl, Dösjebro, och Mary Moore, USA, två av hundra deltagare i Up with people som gästar Helsingborg.

Lyssna: Up with people i Helsingborg

Unga vuxna från nitton länder showar i GA-hallen i Helsingborg på torsdagskvällen.

Det är organisationen Up with people som åker runt i olika länder med hundra deltagare i åldrarna 17 till 29 för att lära känna varandra och olika kulturer. Förberedelserna gick i flygande fläng på torsdagsmorgonen när en lastbil med högtalare, strålkastare och allt annat som behövs för en musikshow lastades in i GA-hallen. 

- Vi har haft minst en show i veckan sedan i augusti i USA, Mexiko och nu Sverige, berättar André Lindahl från Dösjebro.

Under sina vistelser på olika platser bor deltagarna inackorderade hos värdfamiljer. För tanken med Up with people är ju också att lära sig mer om andra kulturer.

- Jag tycker verkligen om Helsingborg, säger Mary Moore som kommer från USA. 

Hon berättar att hon bland mycket annat lärt sig om svenskarnas förkärlek för kaffe, något hon inte visste och som hon uppskattar.

Men vad handlar showen om då?

- Det är mycket som täcks in. Vi har internationell musik men lyfter också frågor som är viktiga för unga människor, säger André Lindahl.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com