29 november 2018

Integration + Mode = Miljöpris

Jamila El-Hallah visar prov på gamla jeans som ska bli ny festklänning.

Entreprenören Jamila El-Hallah är stolt och glad efter att ha fått Helsingborg stads miljöpris.

I Jamila El-Hallahs ateljé på Närlunda jobbas det för både hållbart mode och integration när nyanlända erfarna sömmerskor och skräddare arbetar tillsammans med unga designers.

- Vi gör kläder, vi gör mode och samtidigt lär sig de nyanlända yrkesspråket och nyutbildade designers får arbetserfarenhet och lär sig hur samarbetet med sömmerskor går till. Och det viktigaste är att de får visa upp sina kollektioner, berättar Jamila El-Hallah.

I ateljén skapas helt nya kläd kollektioner, men man syr också om kläder som är felaktiga och som därför inte kan säljas i butik och så förvandlas gamla kläder till nya. Att hon fick Helsingborgs stads miljöpris för arbetet i ateljén kom som en överraskning.

- Det var fantastiskt att kommunen tänkte på vad vi gör här i ateljén och jag blev stolt, glad och överraskad, säger Jamila El-Hallah. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com