14 augusti 2018

Skånepolisen har extra koll efter bilbränderna

Utbrunna bilar på parkeringen vid Frölunda torg på måndagskvällen.

Lyssna: Nils Norling om bilbränderna

Polisen i Skåne har extra vaksamhet efter det 100-tal bilar som sattes i brand i Västsverige på måndagskvällen. Enligt polisen finns det risk för att personer i andra delar av landet tar efter.

Över hundra bilar sattes i brand i Göteborgsområdet, Trollhättan, Lysekil och Falkenberg på måndagskvällen. Filmupptagningar visar flera maskerade personer som tände på bilar. Inga personer ska ha skadats. 

Polisen tror nu att bränderna skedde efter ett upprop på sociala medier och i Skåne följer man utvecklingen noga. Bland annat har man kontakt med sina poliskollegor i andra delar av landet.

– Vi kommer givetvis ha extra vaksamhet från patruller i yttre tjänst. Rent erfarenhetsmässigt har vi sett tidigare att den här typen av händelser kan inspirera andra i andra delar av landet, att trenden kan spridas, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen i Malmö.

Han understryker att man i nuläget inte ser någon förhöjd risk i Malmö.

Totalt fyra bilar brann även i Helsingborg och Malmö under måndagskvällen och natten till tisdagen, men polisen kan inte se någon koppling till bilbränderna i Västsverige.

– Det är tyvärr inte helt ovanligt att vi har en, två, tre, kanske ibland fyra bilbränder om man tittar på hela Skåne. Men vi har inte sett någon koppling till det som skett i Göteborgsområdet, säger Nils Norling.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com