23 augusti 2018

Eskilsminne: "Vi hade lite att förlora"

Kalle Hallenborg Olsson, glad sportchef i Eskilsminne efter segern mot Helsingborgs IF.

Lyssna: Eskilsminnesegern dagen efter

Vi har åkt till Harlyckans IP i Helsingborg dagen efter Eskilsminnes skrällseger mot HIF. Klubben hade lite att förlora, säger sportchefen Kalle Hallenborg Olsson.

Lillebror blev för stor för storebror, David vann över Goliat eller kanske var det lite Åshöjdens BK-känsla i Helsingborg på onsdagskvällen när division ett-laget Eskilsminne IF slog ut Helsingborgs IF i Svenska cupen.

Det blev seger med 1-0 på Harlyckans IP inför storpublik på knappt 2700 personer.

– Vi har så klart väldigt lite att förlora en sådan kväll, det var en fantastiskt fin prestation, säger Kalle Hallenborg Olsson, sportchef i Eskilsminne.

Eskilsminne spelar i division ett medan HIF leder Superettan och är en stor elitklubb inom fotbollen.

– HIF tror jag absolut kom in i matchen och gjorde allt och var väldigt förberedda på att vinna matchen men kanske fanns det några procents underskattning och då kan det finnas en kväll där skillnaden inte blir så stor.

Vinsten betyder att Eskilsminne går vidare i Svenska cupen och Helsingborg åker ut.

– Det är en mental barriär, man känner att man kan och har förmåga. Det skapar mycket energi och kraft, säger Hallenborg Olsson.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com