5 augusti 2018

Blandad utgång på turistsommaren i Skåne

Lyssna: Fyrvisare: "Ger muskler till nästa år"

Den torra och varma sommaren har haft olika inverkan på våra skånska turistmål i sommar. De destinationer som har huvuddelen av sin verksamhet inomhus har drabbats hårt.

Enligt en enkätundersökning som P4 Malmöhus har gjort bland ett 20-tal av Skånes främsta turistattraktioner framtonar en splittrad bild av sommaren.

Vinnaren är Kullens fyr som rapporterar ett dubblat antal besökare. Även Vattenriket i Kristianstad, Tycho Brahe-museet på Ven och Hovdala slott i Hässleholm redovisar en positiv utveckling.

"Jag är förvånad över att så många inte är på stranden utan åker till ett historiskt besöksmål som vårt", skriver Sandra Anderberg, programansvarig på Hovdala slott.

"Det känns som att det här året har varit ett bra tillfälle att turista i Sverige och att många passat på att göra dagsutflykter", skriver Hannah Fredriksson, museipedagog på Tycho Brahe-museet.

Bland förlorarna återfinns djuranläggningen Tropikariet i Helsingborg, som konstaterar att antalet besökare halverats.

"Det är den otroligt varma, torra perioden som ställt till det för många, då det varit mellan 28-30 grader stora delar av sommaren", skriver Marianne Stolt, avdelningschef på Tropikariet.

"Vi är en tropisk anläggning inomhus".

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com