3 juli 2018

Politiker lovar krafttag mot ensamhet

Politiker i Helsingborg lovar nu krafttag mot ofrivillig ensamhet bland äldre.

Lyssna: S vill satsa på fler träffpunkter

Den ofrivilliga ensamheten spås öka när befolkningen blir allt äldre. I Helsingborg har den blivit en valfråga för både den styrande blågröna alliansen och socialdemokraterna.

Bland annat utlovas satsningar på stadens träffpunkter.

När de styrande i Helsingborg la som förslag att lägga ned flera träffpunkter för två år sedan väckte det stark kritik. Förslaget drogs tillbaka, och i dag lovar både de blågröna och socialdemokraterna som är i opposition satsningar för att minska ofrivillig ensamhet.

– Får vi förtroendet från väljarna efter valet kommer vi satsa på fler träffpunkter. Det är den enskilt bästa åtgärden för att minska ofrivillig ensamhet, säger Jan Björklund som är socialdemokrat och oppositionsråd.

Även kristdemokraten Lars Thunberg lovar krafttag mot den ofrivilliga ensamheten, som han säger kan komma att öka i kommunen då befolkningen blir allt äldre. 

– Det kan vi kan se i de enkäter vi gör är att många äldre upplever en bra materiell standard, men känner sig ensamma. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com