9 juli 2018

Golfklubb skänker nyklippt gräs till gård i kris

Lyssna: Golfklubb skänker nyklippt gräs till gård i kris

En golfklubb utanför Helsingborg har beslutat att de ska skänka nyklippt gräs från banorna till en lokal lantbrukare efter den extrema torkan. Gräset ska användas som foder till gårdens djur.

 - Vi har en gård i närheten som har akut kris på foder till sina kor. Då kom vi på att vi kan avverka lite gräs från golfbanan där vi inte spelar så kan de kanske ge djuren fodret, säger Pelle Vejmenhög från Allerum golfklubb. 

Det är gräsområden mellan spelbanorna som har klippts. Enligt Pelle Vejmenhög togs beslutet efter att han gått förbi Västraby gård, som ligger granne med golfklubben, och upptäckt att de var i akut behov av foder. 

Hur mycket har ni fått ihop, räcker det för gården? 

- Nja, de har mycket djur på Västraby, så det räcker nog inte mer än ett tag. Men det gör att de kan se en ljusnng framåt och klara sig ett tag till. Vi kommer nog få ihop några ton foder, säger Pelle Vejmenhög. 

Är detta något som skulle kunna spridas till andra golfklubbar? 

- Vi har en öppen golfbana med mycket gräsområden där det inte finns någon annan växtlighet. Så har man det tycker jag att man kan försöka, säger han. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com