18 juni 2018

Planer på ny sim- och badanläggning i Helsingborg

Lars Thunberg (KD), Marcus Friberg (MP, Peter Danielsson (M) och Maria Winberg Nordström (L)

Lyssna: "Det blir en kombination av varma och kalla havspooler"

2023 kan ett nytt badhus stå klart i Oceanhamnen i Helsingborg.

En simanläggning för både motionssim, simskola, rekreation och äventyrsaktiviteter kan stå klart i den södra hamnen inom några år. I dag presenterade moderaterna, miljöpartiet, kristdemokraterna och liberalerna förslaget på Oceanbadet, som kommunstyrelsen ska ta ställning till i höst. Kostnaden beräknas uppgå till 500 miljoner kronor och ska om det blir ett ja från övriga politiker, finansieras av pengar från Henry Dunkersstiftelsen.

- Det blir en kombination av både varma och kalla havspooler, med en satsning både på ökad simundervisning och på äventyrsbad i Helsingborg, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens moderate ordförande.

Enligt politikerna är det nya badet tänkt att ersätta simhallsbadet på Södergatan som snart är uttjänt. Badet ska också kunna använda restvärme från anläggningar som Recolabb och Öresundkraft.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com