4 juni 2018

Fortfarande allvarligt vattenläge

Arkivbild.

Lyssna: Vattenläget fortsatt allvarligt

Läget är fortsatt allvarligt men inte akut när det gäller dricksvattnet i flera nordvästskånska kommuner. Dricksvatten bör inte användas till bevattning.

I fredags skickade Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp, NSVA, ett sms-meddelande till alla sina kunder för att spara vatten. På måndagen är faran ännu inte över när det gäller vattenläget.

– Nej, det är inte över. Vi har en väldigt hög konsumtion överlag så det är fortsatt allvarligt men jag vill betona att det inte är akut, säger AnnaKarin Johansson, chef för kundnära tjänster på Nordvästra Skånes vaten och avloppsbolag, NSVA.

Läget är allvarligt när det gäller dricksvattnet i Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Värst är det i Båstad kommun och även i Åstorp är det ont om vatten.

Något bevattningsförbud råder inte men AnnaKarin Johansson uppmanar att fortsätta spara på vattnet - till exempel att inte använda dricksvatten till någon slags bevattning.

– Vi är inte vana vid ett sånt här högtryck under så lång tid så här pass tidigt, det har vi inte rustat för. Dessutom tar det tid att producera vårt dricksvatten och konsumtionen ligger en bra bit över föregående års konsumtion.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com