27 maj 2018

Ökad trygghet i östra Helsingborg

Området Drottninghög i Helsingborg med centrum uppe till vänster och Blåkullagatan i mitten.

Lyssna: Tryggare i östra Helsingborg efter satsning

Tjejer som vågar gå ut igen på kvällarna och mer tips. Det är några effekterna av det förebyggande arbetet i de östra delarna av Helsingborg, konstaterar polisen.

Det är i ett inlägg på Polisen nordvästra Skånes Facebook-sida som Operation DDF (Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal) beskrivs.

Satsningen innebär förutom polisens arbete till exempel att trygghetsvärdar och socialförvaltningens mobila team är på plats och tar kontakt med boende och främst ungdomar som rör sig ute.

– Vi behöver hjälp och desto fler goda krafter och aktörer som hjälper till desto bättre för alla boende i områdena, säger Erik Sjöqvist, narkotikapolis i Helsingborg, i inlägget:

– Folk kommer fram och lämnar tips och pratar med polisen i en omfattning jag aldrig sett tidigare. Det känns som folk under en längre tid varit trötta på de kriminellas framfart i områdena. 

I slutet av april greps elva personer i en av de största polisoperationerna någonsin i nordvästra Skåne och sitter nu häktade misstänkta för grova narkotikabrott. En är också misstänkt för höstens polishussprängning.

Trygghetsvärdarna administreras av Bevakningsgruppen och de arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad. 

– Efter polisens tillslag så började tjejerna och de yngre kvinnorna att visa sig ute igen på kvällarna. Tidigare hade de inte vågat, eller blivit tillåtna av sina föräldrar, att röra sig ute på grund av kriminaliteten i området, säger Lars Lindell, trygghetsvärd i de östra stadsdelarna.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com