16 april 2018

Gamla Oslopiren kan bli vad som helst

Ola Paulson längst till vänster vid gamla Oslopiren och Osloterminalen i Helsingborg.

Lyssna: Vill locka fram helsingborgarnas kreativitet

Gamla Oslopiren i Södra hamnen ska bli centrum för kreativa idéer medan nya stadsdelen H+ växer fram.

Under de senaste åren har grävskoporna gått på högtryck i södra hamnen där grunden nu läggs för det som så småningom ska bli den nya stadsdelen H+.  Och vad som finns kvar av den gamla byggnationen, till exempel av den gamla Osloterminalen, är lämnat med en tanke.

– Vi vill skapa en kreativ plats här, ett kreativt spacecenter. Så får vi se sedan var det landar i mer konkret, säger Ola Paulson, projektledare vid Fritidsförvaltningen i Helsingborg.

Den som har idéer om vad utrymmet kan användas till får gärna höra av sig till fritidsförvaltningen. Tanken är att inte låsa fast det för mycket utan låta de kreativa idéerna få blomma i området.

– Omgivningarna närmast Osloterminalen kommer inte bebyggas de närmaste tio åren. Under den tiden finns det utrymme att använda platsen till olika kreativa saker, säger Ola Paulson.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com