12 mars 2018

Polisen ser inget samband mellan knivdåd

Avspärrningar efter ett av knivbråken på Drottninghög i Helsingborg.

Lyssna: "Tror det hela börjat med att de varit oense om något"

Under söndagen inträffade ännu ett knivdåd i Helsingborg när en man i 25-årsåldern skadades på Drottninghög. Flera andra knivskärningar har inträffat i Helsingborg nyligen, men polisen ser inget samband.

– Geografiskt finns en koppling, men vi ser just nu inga kopplingar mellan gärningsmännen, säger Jonas Berg, operativ koordinator vid Helsingborgspolisen.

Under den senaste månaden har först kniv använts vid ett bråk i slutet av februari. Sedan avled en man i 20-årsåldern efter ett våldsamt bråk – och då hittades fem unga män med knivskador.

Och så följde söndagens knivskärning där fyra personer attackerade en man på parkeringen utanför en mataffär på Drottninghög.

– Unga män som beväpnar sig med kniv är något som vi tyvärr sett under många år. Och kniv är det vanligaste vapnet vid dödligt våld, betonar Jonas Berg.

Fyra tonårspojkar har gripits misstänkta för söndagens mordförsök. Tre av dem sitter anhållna medan den fjärde lämnats över till de sociala myndigheterna eftersom han är under femton år.

– Vi tror att det hela börjat med att de munhuggits och varit oense om något, och att det resulterade i att de fyra gett sig på 25-åringen, säger  Jonas Berg som framhåller att polisen nu jobbar intensivt med säkerheten på Drottninghög.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com