27 mars 2018

HD:s tryckeri blir nav för Helsingborgs stora fritidssatsning

Här vill Helsingborgs stad inrymma den stora fritidssatsning som nu görs i Helsingborg.

Lyssna: "Det blir en nystart"

HD:s gamla tryckeri blir allaktivitetshus när nya Drottninghög växer fram.

Nu gör Helsingborgs stad en jättesatsning på fritidsverksamheten i stadsdelen Drottninghög i nordöstra Helsingborg. I samband med ombyggnaden av Drottninghögs centrum försvinner den gamla fritidsgården Multiteket.

Istället tänker Staden hyra Helsingborgs Dagblads tomma tryckeribyggnad alldeles i närheten och starta ett allaktivitetshus. Tanken är att huset ska inrymma en rad fritidsaktiviteter men även andra delar av Stadens förvaltning.

- Det är väldigt viktigt att vi jobbar mot segregationen och de integrationsproblem vi har i vår stad. Det här huset ligger väldigt centralt mellan olika stadsdelar, och skulle kunna bidra till den integration som vi skulle vilja uppnå, säger Cecilia Engström (KD), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden i Helsingborg.

Tanken är att även nå ut till ungdomar i intilliggande stadsdelar som Fredriksdal och Ringstorp och skapa en bredd i innehållet i huset. Till hösten är det tänkt att de första aktiviteterna ska flytta in.

- Det blir en nystart och något väldigt positivt i området, det tror jag många barn och ungdomar kommer att känna. Och när området växer kommer vi ha ett större hus att ta emot dem i.

 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com