26 februari 2018

Rätt hatt är helt rätt

1920-talets damklassiker är populär nu också.

Lyssna: Rätt hatt är helt rätt

Vad sägs om en pyntad variant med fjädrar och blommor, en mösshatt att dra ner över skulten eller kanske lockas du av en hatt med klassiska brätten?

Ansiktsform, färg, hy och kläder ska stämma när man väljer hatt, oavsett om det är en vardagshatt eller något alldeles extra att bära på någon tillställning. Och de unga har börjat använda hatt.

- De tycker det är roligt. Deras föräldrar har inte haft hatt i och nu tycker de det är kul.

För modisten Siv Aase Nordin som 1996 tog över mammans ateljé som öppnade redan 1955 i Helsingborg blir det mest cykelhjälm eller en keps eller någon mösshatt.

- Det ska inte vara baseballmodell utan en som är pösig och har bredare skärm.

Intresset för att bära hatt går lite upp och ner men nu blir det vanligare bland yngre. Men frågan är om det krävs något särskilt självförtroende eller stil för att bli människa för sin hatt? Siv Aase Nordin menar att det kan vara så. Men inte alltid.

- Det kommer väldigt många nu som bara säger, wow, jag vill börja med hatt för det ska bli min grej. Ofta börjar man med något snällt och sen kommer de tillbaka och vill ha mer och mer, berättar hon. Men det viktigaste för att bära upp sin hatt är att man vill.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com