16 februari 2018

För lite istid tvingar bort hockeytjejerna

Jenny Carlén, före detta hockeytjej

Lyssna: Jenny Carlén: "Jag kände mig bortkörd"

Damhockeyn i Helsingborg prioriteras bort när istiden delas delas med hockeyherrar, konståkare och allmänheten – något som gör det extremt svårt för unga tjejer att fortsätta med hockeyn.

 – Det är tufft. [Herrlaget i Helsinborgs HC] spelar i tredjedivisionen. Det innebär att grabbarna jobbar åtta timmar om dagen, har sju pass i veckan, det är långa restider, säger klubbens ordförande Peter Rehnström.

Och då har herrarna i a-laget det bättre än många andra av klubbens spelare. 24-åriga Jenny Carlén är ett exempel på det.

Hon började med hockey vid fyra års ålder och är i dag domare och ledare, men någon hockey spelar hon inte längre. Pendlandet till hallen blev för dyrt och för tidskrävande och till sist tröttnade Jenny Carlén på att inte få något ekonomiskt stöd. 

– Det är en stor förlust för ishockeyn, just hur man ser på oss [tjejer]. Som tjej vill man gå vidare till ett damlag när man blir äldre – man kan inte spela med killar hela livet.

För att få mer istid till alla sina lag planerar Helsingborgs HC att bygga en arena vid Väla köpcentrum, med fyra isytor.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com